top of page
Begeleid wonen

 

Labyrint is een kleinschalig particulier woonzorginitiatief dat begeleid en beschermd wonen aanbiedt.

​

Wanneer het zelfstandig wonen niet lukt, dan is er de mogelijkheid van begeleid wonen of van beschermd wonen.
Van begeleid wonen spreken we als het zelfstandig wonen je niet lukt en hulp van buitenaf noodzakelijk is om je zelfstandigheid te behouden. De begeleider komt dan naar je toe, dat noemen we 'ambulante woonbegeleiding' ofwel 'begeleiding thuis'. Je woont dan niet bij Labyrint, maar je krijgt wel de extra ondersteuning die je nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
De vorm en mate van begeleiding varieert en is afgestemd op jouw behoefte. 

Bij beschermd wonen is de begeleiding intensiever. Je woont dan bij Labyrint en je ontvangt meer begeleiding en ondersteuning.  Er is 24/7 de mogelijkheid om hulp in te roepen. We noemen dat ondersteuning in de nabijheid.

Je woont bij Labyrint in een appartement met een eigen keuken, WC, douche en huiskamer. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte waar je terecht kunt om gezamenlijk te eten, spelletjes te doen etc.
Overdag zijn er begeleiders die begeleiden bij de dagelijkse dingen, zoals:
- schoonmaken, boodschappen doen en eten koken;
- medicijnen innemen;
- het onderhouden van sociale contacten;
- de administratie doen;
- het maken van een dagindeling.

De aard van de begeleiding varieert aan de hand van je behoefte. Ook de intensiteit van de begeleiding kan variëren. De mate van behoefte wordt (buiten ons om) vastgesteld door het CIZ (of WMO) die aan de hand daarvan een indicatie afgeeft.

Samen met jou wordt door je persoonlijke begeleider (PB’er) bekeken wat je graag als einddoel in de verre toekomst zou willen bereiken en welke doelen je graag op de korte termijn (het komende jaar) zou willen behalen. Dat schrijven we op in een begeleidingsplan die vervolgens zowel door de PB’er als door jou wordt ondertekend. Zo staan de afspraken op papier en weet je wat je mag verwachten.Na een half jaar evalueren we of het begeleidingsplan goed werkt en zo nodig passen we het dan samen met je aan.

Een zinvolle daginvulling vinden we erg belangrijk. Daarom hebben we een dagbesteding met een gevarieerd aanbod (sport, knutselen, creatief, (computer)spelletjes, tuin, horeca). Maar ook kunnen we met je zoeken naar vrijwilligerswerk of mogelijk zelfs betaald werk.
De dagbesteding wordt volledig vanuit de zorg vergoed en hoort dus bij de zorg.

 

Als je bij ons beschermd wilt komen wonen, dan zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om te weten:
- De huur en de zorg zijn weliswaar van elkaar gescheiden, maar toch is er sprake van een koppeling (koppelbeding). Dat betekent dat, als je besluit om de zorg/begeleiding niet (geheel) van ons af te nemen, niet alleen de zorgovereenkomst maar ook de huurovereenkomst wordt ontbonden. Er is dan immers geen sprake meer van beschermd wonen.
Wanneer je besluit om ergens anders te gaan wonen, dan wordt de zorgovereenkomst ontbonden. Wel kan er dan eventueel een andere zorgovereenkomst worden gemaakt voor ambulante begeleiding.

- Het belangrijk dat je begeleiding niet verwart met behandeling. Je behandelaar is bijvoorbeeld de huisarts, psychiater of diëtist.  Wij ondersteunen die behandeling door middel van onze begeleiding. We overleggen dus wel (met jouw toestemming) met je behandelaar. We noemen dat een zorgafstemmend gesprek (ZAG).

ingericht-94D.jpg

Locatie Westerlee

''Zelfstandig en toch samen''

Locatie Emmaheerdt


Bij Labyrint in Westerlee wonen maximaal vier mensen.

​

Iedere bewoner heeft een volwaardig appartement.

De appartementen hebben elk een eigen voordeur, huisnummer en zijn voorzien van een woonkamer/keuken, slaapkamer, toilet en douche.

​

De appartementen zijn verdeeld over twee etages. 

​

Er zijn twee appartementen op de bovenverdieping en daar bevindt zich ook een logeerkamer (Kort Verblijf Kamer) met eigen badkamer.

Deze zijn met een trap te bereiken, er is geen lift aanwezig.

​

De twee appartementen op de begane grond zijn ook geschikt voor minder mobiele mensen.

​

Labyrint heeft twee locaties.
In Westerlee hebben we een aantal appartementen en de dagbestedding in de voormalige openbare lagere school (FT Venemaschool).
In Winschoten hebben we een aantal appartementen in de voormalige LTS aan de Poststraat.

​

Bij Labyrint in Winschoten wonen maximaal acht mensen.
Ook hier zijn het ruime appartementen (60 m2) die zich bevinden in de voormalige LTS aan de Poststraat, dus in hartje stad.

 

Onze appartementen bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping en zijn alle goed bereikbaar, ook voor minder mobiele mensen.


Er is een gezamenlijke ruimte met een groot balkon.

Wonen in het hartje van
de stad Winschoten
beg 1.jpg

- Een kleinschalig wooninitiatief met twaalf zelfstandige appartementen op twee locaties.

​

- We begeleiden via de triple-C methodiek. Hierin wordt gewerkt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, waarin menselijk en wenselijk gedrag wordt voorgeleefd.

​

- Zelfstandigheid, eigen regie en persoonlijke ontwikkeling.

​

- De aard van de ondersteuning, begeleiding en zorg wordt per persoon op maat geleverd.

​

- Kleinschalig, beschermd en veilig.

​

En wat belangrijk is: De appartementen zijn voor iedereen betaalbaar!

​

WACHTLIJST

Op dit moment zijn alle appartementen in  Westerlee en Winschoten bezet.
Als je geïnteresseerd bent, dan is het handig om dat toch bij ons aan te geven. Het kan namelijk zo maar gebeuren dat er een appartement vrij komt en dan kunnen we je bellen met de vraag of je nog geïnteresseerd bent.

 Adres   

 Labyrint

 Hoofdweg 94

 9678 PP Westerlee

​

Locatie Emmaheerdt:
Poststraat 54
9671 EM Winschoten

Contact


Telefoon: 0597 - 87 00 33
E-mail: L@byrint.nl

  Overige gegevens

 KvK: 96215445

 BTW:  NL8675 1644 6B01

 BIG: 09022114501

 IBAN:  NL 89 RABO 0104 5953 96

​

bottom of page