top of page

01-01-2023 VAN HET GAS AF
We willen graag duurzaam zijn en van het gas af. Daarom hebben we al 56 zonnepanelen geplaatst en willen we er nog 40 bij plaatsen. Dan kunnen we zelfvoorzienend zijn en van het gas af. 
Maar helaas, het lukt niet omdat het electriciteitsnet dat niet aan kan. De te dunne draden kunnen de teruglevering van stroom overdag niet aan en ook de levering van stroom 's nachts niet.

Het electriciteitsnet moet worden aangepast en dat is eigenlijk in heel Nederland een probleem. Het zoveelste voorbeeld van een falende overheid.
In februari 2022 hebben we een aanpassing aangevraagd en ook al betaald. We kregen te horen dat het tot 'een jaar of langer' kon gaan duren.
Afwachten dus maar. In februari 2023 is het jaar om, maar het zal bij ons wel 'of langer' gaan worden.
Tot die tijd leveren de zonnepanelen minder op omdat we niet alles terug kunnen leveren en moeten we gas aanhouden omdat het electriciteitsnet 's nachts de energie niet kan leveren. Overheid, bedankt!

01-01-2023 BLOKVERWARMING

Bij Labyrint komt het gas en het stroom binnen via één aansluiting. Vervolgens wordt dat dan weer naar de appartementen gebracht. Deze hebben allemaal een eigen aansluiting en zo betaalt iedereen wat hij of zij verbruikt. We noemen dat blokverwarming.
In Nederland zijn zo'n 700.000 huishoudens met blokverwarming, dus zo bijzonder is dat niet. Alleen nu, met de gestegen gasprijzen is er een probleem dat voor blokverwarming nog niet is opgelost.

Om de gestegen gasprijzen te compenseren heeft de overheid in november en december €190 per aansluiting teruggegeven. Daar hebben mensen met een blokverwarming niets aan, want er zijn dan meerdere aansluitingen in plaats van één. Verder heeft de overheid besloten om voor de eerste 1200 m3 gas per aansluiting een prijsplafond in te stellen. Ook daar hebben mensen met een blokverwarming niets aan.
De overheid zegt ergens in februari met een oplossing te komen voor deze groep. We houden het goed in de gaten. 

IEDEREEN EEN SUCCESVOL, GEZOND, LIEFDEVOL EN VREDIG 2023 TOEGEWENST.

Volg ons op Twitter

De laatste foto's:

bottom of page