top of page

Onze nieuwe bewoners kunnen op een prachtige locatie in het centrum van Winschoten onder begeleiding wonen.
De appartementen zijn bedoeld voor mensen die het net niet zelfstandig redden, maar met begeleiding toch volwaardig kunnen wonen en leven. 
Het zijn grote één-persoons-appartementen en tegenover de appartementen komt de recreatieruimte van de Emmaheerdt waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.
Ben je geïnteresseerd in een appartement, lees dan eerst onze 'wie wel' en 'wie niet' pagina. 
Met name zijn de appartementen niet bedoeld voor mensen met gedragsproblematiek die daardoor voor overlast (kunnen) zorgen bij de andere bewoners. 

03-05-2024

NIEUWE APPARTEMENTEN IN DE EMMAHEERDT IN WINSCHOTEN

Labyrint gaat uitbreiden. Begin volgende week tekenen we de contracten voor nieuwe appartementen in de Emmaheerdt in het hartje van de stad Winschoten.

We krijgen de beschikking over zeven appartementen en een gemeenschappelijke ruimte met een groot balkon.
De appartementen zijn gevestigd in de voormalige LTS  

De appartementen komen in juni 2024 in de verhuur.
In de komende maand gaan we de appartementen geschikt maken voor bewoning.
Belangstellenden kunnen zich uiteraard bij ons melden. Je moet dan een WLZ-indicatie hebben
(VG3 of VG4, GGZ1 of GGZ2).
Er is al veel belangstelling, dus wacht niet te lang. 

 

Als gevolg van deze uitbreiding zijn we ook op zoek naar nieuwe collegae die graag willen werken in een klein en gezellig team waar respect en aandacht voor de cliënt hoog in het vaandel staat.
Houdt onze vacature-pagina in de gaten.

07-04-2024 
ISO-certificering verlengd

Bij Labyrint staat kwaliteit hoog in het vaandel.
In 2023 voldeden we aan de eisen voor het ISO 9001-2015 certificaat.
Daar zijn we natuurlijk trots op, maar om het certificaat te behouden, moet je de kwaliteit wel up-to-date houden.
Van tijd tot tijd wordt dat gecontroleerd, zowel door interne audits van de stichting BEZINN-zorg als door onafhankelijke externe audits van TÜVRheinland.
Deze audits hebben we weer achter de rug en onze certificatie is verlengd.

 

Klik op het plaatje van het certificaat om deze groter te zien en te kunnen lezen.

31-03-2024 stempelpost Pronkjewailroute

Door de provincie Groningen slingeren zich maar liefst vier wandelroutes (elk zo'n 250 km lang): de pronkjewailroutes.
Er is een Noord-, Oost-, West- en Zuidroute.
Elk jaar wordt één van de vier routes veranderd en ditmaal is dat de Zuidroute. 
Deze Zuidroute loopt voor Labyrint langs en we zijn een stempelpost geworden. De wandelaars kunnen bij ons een stempel op hun stempelkaart laten zetten. Wanneer zij van elk dorp langs de tocht een stempel hebben, dan worden ze uitgenodigd om in November de afsluitende etappe 
'Camino Groningen' te wandelen naar de Martinikerk in Groningen.

Het Pronkjewailpad bestaat dus uit verschillende routes van ca 250 kilometer en is geopend van april t/m oktober, iedere donderdag t/m zondag. In die periode bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en hoe ver je wilt lopen. Is 250 kilometer in maximaal 2 jaar (nog) een te grote uitdaging maar wil je wel kennismaken met wandelen op het Pronkjewailpad? Doe dan eens mee aan de Etappe van de Maand. Elke maand wordt namelijk een gedeelte van de route uitgelicht (ca 15km). Op de eerste zaterdag van de maand wordt deze etappe geopend, waarbij je nog eens extra wordt verrast door de gastvrijheid van de stempelposten. Kijk op  www.etappevandemaand.nl voor meer informatie en inschrijven.

Ieder jaar staat er een typisch Gronings thema centraal. In voorgaande jaren werd daar steeds een gebouw aan gekoppeld als bijzondere stempelpost, bijvoorbeeld: de Groninger kerken, borgen of molens. Dit jaar is er juist aandacht voor personen, namelijk 'Groninger iconen'. Dit kunnen Groningers zijn die in het verleden veel hebben betekend voor hun provincie, denk bijvoorbeeld aan Aletta Jacobs, Anthony Winkler Prins of W.A. Scholten. Maar het kunnen ook bekende (oud)inwoners uit het heden zijn, bijvoorbeeld Marianne Timmer, Marcel Hensema of Jan Mulder. Allemaal Groningers om trots op te zijn! Allen hebben een nadrukkelijke link met één van de plaatsen op de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad. Daar gaan we ze letterlijk en figuurlijk tegenkomen!

Ook Westerlee heeft zijn iconen. Die gaan we natuurlijk dit jaar in het zonnetje zetten. Eentje daarvan is Ties Venema, de naamgever van het gebouw waar Labyrint in gevestigd is.
Oud hoofdonderwijzer van de lagere school, maar vooral ook een verzetsheld in de tweede wereldoorlog.

06-03-2024
BHV TRAINING WAS WEER EEN SUCCES

Onze medewerkers hebben hun kennis weer opgefrist aangaande EHBO, ontruimen en het blussen van een kleine brand.

Wim Hoekstra van BHV4every1 maakte er, zoals altijd, een gezellige en leervolle dag van.

09-02-2024

EEN NIEUWE KEUKEN

Onze dagbestedingsruimte is nu nog mooier dankzij een hele mooie keuken die is geplaatst door
i-kook.

Dat wordt nog meer smullen!

Dit keurmerk staat garant voor kwaliteit.

Ook in 2024 staat ons team weer paraat voor een goede woonbegeleiding, ambulante begeleiding en dagbesteding. 

05-01-2024 ZORGFRAUDE MET PGB's

Eén vandaag besteedde aandacht aan de zorgfraude met PGB gelden.
Voor miljarden euro's aan fraude

Zorgfraude met PGB-gelden is een groot probleem. Miljarden euro's verdwijnen er in de zakken van malafide zorgaanbieders. Het is goed dat dit de aandacht heeft, want het kost de samenleving veel geld.
Voor kleinschalige initiatieven, zoals Labyrint, is dat ook heel vervelend, want de negatieve berichten stralen ook uit naar de bonafide zorgaanbieders.
Het is voor 'kleine' zorgaanbieders best wel moeilijk (en kostbaar) om te voldoen aan alle regels die kwaliteit garanderen. Maar we hebben het er graag voor over omdat we het belangrijk vinden dat onze cliënten ook de kwaliteit krijgen waar ze voor betalen.
We hebben een heel kwaliteitssysteem in onze manier van werken en in onze verslaglegging. Het personeel is bevoegd en bekwaam. Er is een vertrouwenspersoon en een klachtenprocedure.
Via de stichting Bezinnzorg kunnen we gebruik maken van specialisten zoals orthopedagogen en psychologen. We worden jaarlijks zowel intern als extern gecontroleerd op onze kwaliteit en dat heeft geleid tot een kwaliteitskeurmerk dat we trots op onze website hebben staan:

bottom of page